Modal content
×

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından işletilen www.icisleri.gov.tr web sitesini ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.

Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

1.Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.
 
2.Kişisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

3.Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.

4.Çerezleri Kullanım Amacı

Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Oturum Çerezleri

(Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (ASP.NET_SessionId)

 

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
5.Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.  

6.Veri Sahiplerinin Hakları

Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

 

  • e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Erzincan

Valilikler

T.C. ÜZÜMLÜ KAYMAKAMLIĞI
T.C. ÜZÜMLÜ KAYMAKAMLIĞI
T.C. ÜZÜMLÜ KAYMAKAMLIĞI
  • KAYMAKAMLIK
    Kaymakam Kaymakamlık Birimleri İlçe Protokol Listesi Tarihçe Kurumsal Kimlik
  • ÜZÜMLÜ
  • MAHALLİ İDARELER
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Kamu Hizmet Standartları
  • GÜNDEM
    Haberler Duyurular İlçe Etik Kurulu İhale İlanları
  • İLETİŞİM
°C
20
Mart2023
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • KAYMAKAMLIK
    • Kaymakam
    • Kaymakamlık Birimleri
      • İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü
    • İlçe Protokol Listesi
    • Tarihçe
      • Görev Yapmış Kaymakamlar
    • Kurumsal Kimlik
      • Kaymakamlık Görselleri
      • Kaymakamlık Logosu
  • ÜZÜMLÜ
  • MAHALLİ İDARELER
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
      • İlçe Jandarma Komutanlığı
      • İlçe Emniyet Müdürlüğü
      • İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
      • İlçe Müftülüğü
      • İlçe Özel İdare Müdürlüğü
      • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü
      • İlçe Mal Müdürlüğü
      • İlçe Tapu Müdürlüğü
      • İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü
      • İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü
      • Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü
      • Devlet Hastanesi
      • İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü
    • Kamu Hizmet Standartları
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Duyurular
    • İlçe Etik Kurulu
    • İhale İlanları
  • İLETİŞİM

Üzümlü Mutfağı

Etli Üzüm Yaprağı Sarma
Etli Yaprak Sarma Tarifi
 
Malzemeler
  • 250-300g orta yağlı kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 3 orta boy soğan
  • ½ demet taze nane
  • ½ demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı ev biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
  • 60-70 adet taze veya salamura yaprak(büyüklüğüne göre sayı değişebilir)
Servis için;
  • Süzme yoğurt
  • Ezilmiş sarımsak
  • Tereyağ
  • Pul biber(arzuya göre acı)
Etli Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı
  1. Yaprağınız salamura ise sıcak suda kaynatıp bekleterek tuzundan arındırın, taze ise kaynattığınız sıcak suya atıp 3-4 dk bekleterek yumuşamasını sağlayın…
  2. Kıymamızı iç hazırlayacağız kaba alalım.
  3. Domateslerimiz rendeleyelim.
  4. Pirinci yıkayıp ekleyelim.
  5. Yemeklik ince doğranmış soğanı ,ince kıyılmış yeşilliğimizi,salçamızı, tuz karabiberimiz ve en son yağımızı ekleyelim.Elimizle karıştıralım.
  6. Soğumuş yaprakların saplarını keselim.
  7. Tenceremizin dibinde kullanmak üzere ayıralım.
  8. Yapraklarımızı parlak yüzü alta gelecek ve sap kısmı bize bakacak şekilde tabağımıza yerleştirelim.
  9. İçimizi arzu ettiğimiz kadar koyalım ve yayalım.
  10. Önce yaprağımızın bize yakın olan kısmını malzemenin üstüne kapatalım, ardından yan kısımlarını da kapatarak yaprağımız çok sıkı olmamak kaydıyla saralım.(pirinç şişme payı)Bazı tariflerde yaprak sarmasının serçe parmağı inceliğinde sarılması önerilir,ancak bu sarma kalınlığında bolca yaprak yersiniz…Biraz dolgun sarma içiyle göz doldurur..Tercih sizin…
  11. Sapları tencere dibine yayalım,sarmalarımızı tenceremize sıralı şekilde dizelim.
  12. Üzerine 2 bardak kadar sıcak suyumuzu ekleyelim.
  13. Bir porselen tabak kapatıp ,25-30 dk pişmeye bırakalım.Yemeğimizi dinlendirelim.
Sos için:
  1. Süzme yoğurdu su ile yumuşatın,ezilmiş sarımsak ve tuz ekleyin.
  2. Tereyağını ateşte hafif kızdırın ,pulbiber atıp altını kapatın.
  3. Sarmalarınızı tabağınıza alın,yoğurt ve tereyağlı pulbiberle servis yapın.
Afiyet olsun
Not:Tencere dibine ekleyeceğiz özellikle taze yaprak sapları ,yemeğinize pişme esnasında ekşilik verecektir.Lütfen ekleyin..
Tencere dibine eklediğiniz 3-4 kalem pirzola,sarmaların suyu ve tadıyla pişebildiği gibi,sunumda tencere bir servis tabağına ters çevrilerek ortaya getirilir.
Etli yaprak sarması püf noktaları
  • Sarmanızın iç harcını hazırlarken yapraklarınızın tuzunu kontrol etmeli ve ona göre tuz eklemelisiniz. Eğer yapraklarınız tuzlu ise iç harca tuz eklemeyebilirsiniz.
  • Tencerenizin tabanına birkaç asma yaprağı ve ayırdığınız saplarını koyarak hem sarmaların pişerken dibe sarmamasını hem de sapların ekşi bir tat vererek daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
  • Yaprağınızı sararken çok sıkı olmamasına dikkat etmelisiniz. Pirinçler şişeceği için çok sıkı sardığınız zaman yapraklarınız yırtılacaktır.
  • Sarmalarınızın üzerine tabak örterek dağılmalarını önleyebilirsiniz.
Etli yaprak sarması buzlukta nasıl saklanır?
  • Sarmalarınızı saklama kaplarınıza güzel bir şekilde dizerek derin dondurucularınız da saklayabilirsiniz. İstediğiniz zaman çıkartıp kutudan alabileceğiniz kadar buzu açıldıktan sonra sarmalarınızı tencerenize dizerek normal pişirdiğiniz gibi pişirebilirsiniz.
Etli yaprak sarması kalori
  • 1 adet etli yaprak sarması yaklaşık olarak 27 kaloriye denk gelmektedir.
 
 
 
Babikko
MALZEMELER
1 kg un, 1 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı yaş maya

Yeteri kadar su

4 diş dövülmüş sarımsak

Yarım kg süzme yoğurt

4 çorba kaşığı tereyağı

pulbiber
YAPILIŞI
UN ve tuzu yoğurma kabına alın. Mayayı 1 çay bardağı suda açın ve una ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar ılık su ekleyip, yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir
bezle örtün ve yarım saat dinlendirin. Daha sonra bir fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarıp, üzeri kızarana kadar pişirin. Pişip, ılındıktan sonra ekmeğin kenar kısmı kalacak şekilde üst kısmını kesip, çıkarın. Çıkardığınız üst kısmı bir kabın içinde ufak parçalara ayırın ve sarmısakla karıştırılmış yoğurdu dökün. 3 çorba kaşığı tereyağını eritip, üzerine ekleyin ve tümünü karıştırıp, ekmeğin içine doldurun.
Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını eritip, pulbiber serpin ve ydğurdunüzerine gezdirip, servis yapın.
 
Kelecoş
Kelecoş, bir yemek türüdür. Türkiye'de Iğdır, Sivas veya Elazığ yörelerine ait olduğu iddia edilmektedir. Ancak hangi yöreye ait olduğu ile ilgili bir kaynak bulunmamaktadır. Bazı Doğu Anadolu şehirlerinde de yapılmaktadır.

Malzemeler: 1 paket çabuk maya (instant) 1 adet yumurta 1 adet yumurta beyazı 1 su bardağı süt 1,5 çay baradğı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiği kadar un İçi için: 1 demet ıspanak 1 adet kuru soğan 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 dilim beyaz peynir

Yapılışı: Peskutandan yapılan bir yiyecektir. Tencereye üç dört soğan halka halka doğranır kıyma ve sade yağ konur ateşte soğanlar pembeleşince suda özenmiş peskutan katırlır. Bazı evler salçada koyar, birlikte pişer. Çorba kıvamındaki bu yiyecek pişince şöyle servis yapılır. Tabaklara kuru ekmekler küçük parçalar halinde doğranıp pişen kelocoş ekmekleri ısıtılacak kadar dökülür. Üzerine dövülmüş ceviz ve sarımsak ekilir.

 
Evelik Dolması
Evelik Dolması Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 kg evelik
  • 3 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 200 gr kıyma
  • Yarım bağ maydanoz
  • Yarım bağ dere otu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
Pişirmek için;
  • 4 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 parça dana kemik
Evelik Dolması Tarifi Yapılışı
Evelik hariç tüm malzemeler su eklenerek tencerede pilav yapıyormuş gibi pişirilir. Evelik yapraklarının orta kısımları çıkartılır. Yapraklar iç harçla birlikte sarılır, tencereye dizilir. 1 silme tatlı kaşığı tuz atılıp sarmaların üzerine çıkmayacak kadar su dökülür. Zeytinyağı ve salça da eklenir, kemik konur. Ters çevrilmiş bir tabak yerleştirilir, suyunu çekene kadar pişirilir.
 

 

 

Boranı

Patates Borani Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet haşlanmış patates
  • 1 adet soğan
  • tuz
  • karabiber
  • sıvı yağ
Üzeri için;
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • toz kırmızı biber
  • 1 tutam maydanoz
  • nane
Patates Borani Tarifi Yapılışı
Patatesleri haşlıyoruz ve soğuduğu zaman kabuklarını soyuyoruz. Tava da sıvı yağı ısıtarak yemeklik doğranan soğanları kavuruyoruz. Bir kapta patatesleri ezerek üzerine tuz ve karabiber ekleyerek yoğuruyoruz. Üzerine kavrulan soğanı da ilave ederek tekrar yoğuruyoruz. Bu harçtan parçalar alarak yuvarlayıp servis tabağına diziyoruz. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayarak üzerine döküyoruz. Bir tavada tereyağı eriterek içine nane ve kırmızı toz biberi atıyoruz. Yoğurdun üzerine tereyağını da gezdiriyoruz. Son olarak maydanozları doğrayarak üzerine serpip servis ediyoruz. Afiyet olsun…
 
Haşıl
Haşıl Ayranlı Malzemeleri
  • 3 su bardağı haşıllık buğday
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Üzeri İçin
  • 1 su bardağı ayran (sarımsaklı veya sarımsaksız)
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya margarin
Haşıl Ayranlı Nasıl Yapılır?
  1. Haşıllık buğdayı (yani çok ince çekilmiş, dövülmüş adeta ince bulgur taneleri şekline getirilmiş aşurelik buğdaya haşıl veya haşıllık buğday denir) yıkadıktan sonra süzdürelim
  2. Bir tencereye alıp, üstünü örtecek kadar su ilave edip, tuzunu da ekleyip, iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim
  3. Sonra geniş bir servis tabağına pişen haşılı alalım
  4. Bir kaşık yardımıyla haşılın ortasını açarak arzuya göre sarmısaklı veya sarmısaksız ayranı dökelim
  5. Üzerine de iki kaşık erimiş ve kızdırılmış yağı gezdirip, sıcakken servis yapalım
 
Keşkek

Keşkek Yapmak İçin Gerekli Malzemelerimiz:

  • 500 gr aşurelik buğday
  • 2 adet kalçalı tavuk budu
  • Haşlamak ve buğdayları ıslatmak için su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Üzeri için:
  • Kırmızı toz biber
  • Tereyağı ya da sıvıyağ
 

Keşkek Yapılışı:

Buğdayları 3-4 saat önce sıcak su ile ıslatmalısınız. Tavukları tencereye alıp bol su ile haşlayın. (Haşlama suyunu kenara ayırın.) Haşladığınız tavukların derilerini ve kemiklerini ayırıp ince ince didikleyin. Buğdayları geniş bir tencereye alıp üzerini 4 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişmeye bırakın. Buğday suyunu çektikçe üzerine ayırdığınız tavuğun suyundan ekleyin. Buğdaylar pişip patlamaya başlayınca 10 dk sürecek şekilde tahta kaşıkla ezerek karıştırın. Macunlaşmaya başlayan keşkeği tuz ve biber ekleyerek lezzetlendirin. Didiklediğiniz tavuk etlerini ilave ederek yarım saat daha arada karıştırılarak pişirin. Kırmızı toz biber ve yağı kızdırıp üzerine dökerek servis edin. Afiyet olsun.
 
 
Kesme Çorbası
Meşhur Kesme Çorbası Malzemeleri
  • 1 kase haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 kase ev eriştesi (yoksa markette hazır makarna paketlerinde satılıyor)
  • 1 büyük kuru soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • Nane
  • Karabiber
  • Kırmızı Biber
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • ½ kaşığı biber salçası
  • Zeytin yağ
 Meşhur Kesme Çorbası Nasıl Yapılır?
  1. Tencerenin içinde sıvı yağ ile ince ince kıyılmış bir büyük kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. İçine iyice dövülmüş olan sarımsakları ilave edin.
  3. Biber ve domates salçasını ilave edin.
  4. Suyunu ila ve edin. Kaynamaya bırakın.
  5. Çorba suyu kaynadıktan sonra içinde haşlanış olan mercimekleri ilave edin biraz daha haşlayın daha sonra 1 kase ev eriştesini ilave edin erişteler pişinceye kadar kaynatmaya devam edin.
  6. Pişmeye yakın üzerine bol miktarda nane, kırmızı biber ve karabiber ilave edin. Çorbanız servise hazırdır.
  7. Afiyet olsun.
  8. pinarabdullah
Pişi
Malzemeler
Malzemeler
Yarım kg un
1 çorba kaşığı maya(yaş maya da olur kuru maya da)
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
Sıvı yağ

Yapılışı
Ilık suda mayayı eritin ve un, tuz, maya ve su karıştırılarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatarak hamur iki katı kabarana kadar mayalanmasını bekleyin.
İsterseniz ekmek fırınlarından hazır ekmek hamuru alabilirsiniz.
Hazırladığınız ya da aldığınız hamurdan parçalar kopararak yağlı zeminde elinizle şekillendirin ve kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun

 

 
Gasefe
500 gr kuru kayisi
2 yk tereyag
2-3 yk seker

Susleme: Ceviz, parcalanmis

Kaymak

Kayisilari haslayin, suzun. Tavada tereyagi ile kayisilari 2-3 dakika kavurun. Sekeri serpin, biraz daha kavurun.

Ilik veya oda sicakliginda ceviz ve kaymak ile servis yapin.
https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 
  • Kamu Denetçiliği Kurumu
  • Resmi Gazete
  • Mevzuat Bilgi Sistemi
  • Resmi İlan
Çavuşlu Mahallesi Erzincan Bulvarı No: 51 Üzümlü/Erzincan
04464112222
 
Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz 🍪 Çerez politikamız hakkında bilgi edinmek için tıklayınız